Virka

Virkade Ansiktspads

De här virkade ansiktspadsen/bomullspadsen/bomullsrondellerna/makeup pads (vad man än vill kalla dem) är bra både för miljön och plånboken! Du kan tvätta dem om och om igen, så du kommer (nästan) aldrig behöva köpa nya. Gör ett gäng så du har tillräckligt för att ha några smutsiga och några rena.

Ett tips är att lägga de använda padsen i en liten påse som du kan ha hängandes i badrummet så att de torkar efter att de har använts. Ta t.ex. en egenvirkad nätpåse, instruktioner på den som jag har gjort hittar du här.

När det är dags att tvätta ansiktspadsen så lägger du dem i en vanlig tvättpåse, då slipper du samla ihop dem när de är tvättade.

Källan till dessa är från Hobbii’s ”Virkade pads” , men jag använde ett tjockare garn så jag struntade i det sista varvet.

Svårighetsgrad: Lätt

Du behöver:

 • Bomullsgarn, jag använde Järbo ”Soft cotton”. Man kan även använda garn som är bomull/lin för lite mer scrub eller bomull/bambu för mjukare pads, använder man någon av dessa tunnare garntyper så kan man virka med dubbelt garn och även göra sista varvet i beskrivningen så blir padsen inte så små.
 • Virknål: 4 mm
 • Stoppnål
 • Virkmarkörer (valfritt)

Förkortningar:
m = maska
lm = luftmaska
st = stolpe
sm = smygmaska
fm = fastmaska
tills = tillsammans

Gör så här:
1. Gör en magisk ring

2. Virka 3 lm – då räknar jag in maskan från den magiska ringen

3. Virka 10 stolpar i ringen, avsluta med 1 sm i lm-kedjan från förra varvet (där nålen visar på bilden nedan)

4. Virka 1 lm, fortsätt sedan att virka mellan stolparna från förra varvet: *2 st tills mellan varje stolpe, 1 lm*, upprepa *-* varvet ut. Avsluta med en sm i första lm = 23 m med sm inräknat. Bilden nedan visar vart du ska börja.

5. Virka 1 lm, *1 fm i/mellan de två st tills från förra varvet och 2 fm i mellanrummet*, upprepa *-* varvet ut. Den lila markören på bilden nedan visar i/mellan stolparna och den gröna markören visar mellanrummet. Avsluta med en sm i första lm. lm = 34 m med sm inräknat. Om du har använt Järbo’s ”Soft cotton” så fäster du garnet här. Om man använder ett tunnare garn så gör även följande varv:
6. Virka 1 lm och därefter 1 fm i varje m varvet ut. Avsluta med en sm i första lm. Fäst garnet.

Förvara ansiktspadsen i en snygg behållare, som denna från Hemtex

3 reaktioner till “Virkade Ansiktspads”

 1. Så fint!! 🙂
  Kan man inte tvätta padsen i den egna nätpåsen lika gärna? Eller varför gör du inte det? 🙂

  Gilla

  1. Hej Emma!
   Tack, vad roligt att du gillar dem 😊 Öppningen på nätpåsen som jag gjort är så pass stor att de skulle åka ur den i tvättmaskinen, men om man provar att trä ett runt resårband runt/genom öppningen på nätpåsen så kanske det skulle fungera 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.