Virka

Snabbvirkat Pannband ”Cheryl”

Det här pannbandet virkar du snabbt ihop och är superlätt att göra! Det enda som kan vara lite knepigt är att förstå hur man får till själva knuten på framsidan, därför hänvisar jag till en video på YouTube som förklara väldigt bra hur man gör (länk längre ner i mönstret).

Jag har använt mig av ett tjockt garn som består av 50% akryl och 50% ull – så det håller värmen väldigt bra.

Svårighetsgrad: Lätt

Du behöver:
Nål: 8.00 mm
Garn: Adlibris ”Merino Soft & Quick”, jag använde färg ”Cherry Blossom”
Stoppnål

Förkortningar:
m = maska
lm = luftmaska
st = stolpe
fm = fastmaska

1. 10 lm, vänd.

2. (1 fm, 1 st) varvet ut, 1 lm, vänd.

3. Genom båda mb: (1 fm, 1 st) varvet ut, 1 lm, vänd.

4-36 (33 varv). Upprepa varv 3. Här får man justera lite efter storlek, mitt huvud är ca 55 cm och detta passade mig perfekt. Annars är det bara att göra färre varv för mindre storlek och fler varv för större storlek.
Avsluta sista varvet med 1 lm, klipp av garnet vid ca 20 cm och dra igenom.Nu ska du göra knuten på framsidan genom att vika kortändarna på mitten och sätta ihop dem så att de överlappar varandra och sy sedan ihop, avsluta med att vända arbetet med den ihopsydda delen till insidan av pannbandet – det är lite svårt att förklara men om du klickar här så kommer du till en bra video som visar hur man gör (spola fram till 9 min i videon).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.