DIY (Do It Yourself), Pyssel

Skapa magi med blekmedel

Jag provade att använda blekmedel på två klädesplagg som jag köpt på second hand, varav en av dem blev superbra men den andra blev inte så bra ! Se nedan hur jag gjorde.

Du behöver:

  • Hink/balja/eller liknande
  • Handskar – jag använde vanliga diskhandskar
  • Vatten, ca 0,5 L
  • Blekmedel, ca 2 dl men jag tog lite på känn – jag köpte en flaska Klorrent från Biltema
  • Något att blanda vattnet och blekmedlet i – jag tog en vattenkanna
  • Gummisnoddar – ganska många
  • Valfria klädesplagg – de två jag använde var polyester/viskos

Gör så här:

  1. Börja med att knöggla ihop plagget och sätt fast gummisnoddar – jag använde mig av ganska många för att skapa så mycket mönster som möjligt. Lägg dem i hinken.

2. Häll vattnet och blekmedlet i vattenkannan så det blandas. Häll blandningen på plaggen i hinken så att de dränks.

3. När man gjort steg 2 så ska de ligga och dra tills man är nöjd helt enkelt. Jag såg väldigt tydligt när det grön-gråa plagget ändrade färg redan efter 1-2 timmar, men jag lät de ligga i 3 timmar bara för att vara säker på att blekmedlet hade verkat ordentligt. OBS! Ställ hinken utomhus om du kan då det luktar väldigt starkt, annars skulle jag nog ha den i badrummet.

4. Med handskar: ta in hinken i duschen och skölj av plaggen med vatten, ta av gummisnoddarna och skölj igen. Krama ut vattnet och tvätta plaggen i tvättmaskinen enligt instruktionerna för de plaggen. Klart!

Den ena tycker jag som sagt blev suuperbra, så häftigt att den bytt färg! Älskar den. Det andra plagget hände det inte så mycket med, jag tror det kan ha med den ljusa färgen att göra. Jag kanske skulle haft på lite extra blekmedel på den? Det får undersökas.

Det kommer bli fler experiment på detta sättet, väldigt kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.